Хидроизолация

за покриви

Покривът на сградата е частта, изложена в най-голяма степен на атмосферни въздействия – високи температурни амплитуди, вода, сняг, ветрове, биологични отпадъци от животни и др. В тази връзка, вземането на правилно решение за хидроизолационната система е процес, към който трябва да се подходи изключително отговорно.

 

Знаете ли, че…?

Битумът е продукт, който намира голямо приложение в строителството. С цел получаване на надеждни решения е необходимо да се подобрят качествата му, което се постига чрез оксидиране и/или добавяне на модификатори, най-често АРР (атактен полипропилен) или SBS (стирол-бутадиен-стирол). Ние препоръчваме да използвате хидроизолации модифицирани с APP или SBS.

Ако сте щастлив собственик на къща или вила, тогава вероятно сте се сблъсквали с проблема с избора на покривен материал. Сега собствениците на къщи имат възможност да покрият покрива с прост, достъпен и висококачествен материал – битумни керемиди. Ще поговорим повече за този покривен материал днес, в тази статия.

В неизолиран дом по-голямата част от топлината се губи през покрива.

Изолацията на плоския покрив ROCKWOOL осигурява отлични термични, звукови и огнеустойчиви решения както за търговски, така и за битови проекти.1 Ние предлагаме широка и разнообразна гама от висококачествени покривни продукти от каменна вата, които помагат за подобряване на комфорта и намаляване на въглеродните емисии.2

Полагане на течна гума

Течна гума е термин, дефиниращ клас хидроизолационни материали с течна консистенция, които след стягане образуват здрав, еластичен и водонепропусклив слой. Продуктите от типа течна гума обикновено са с еднокомпонентен състав и се предлагат готови за приложение (могат да се срещнат и като решения с двукомпонентен състав). Консистенцията им наподобява течна и лесна за обработване и полагане паста.

Scroll to Top
Връзка с нас!